Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παραιτηθείτε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας



Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή ακόμη και την παραίτησή του ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με δήλωσή του στην «Ε», με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, αναφέρει τα σημαντικά ΟΧΙ «στην προσβολή του ελληνικού λαού». Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
Το Οχι του 1940 είναι μία από τις ιερότερες παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους. Ενα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες, αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η εξουσία. Το Οχι είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του λαού.
Οχι στην εξαπάτηση του λαού.
Οχι στο ψέμα και στη διαφθορά.
Οχι στην ατιμωρησία υπουργών και άλλων ισχυρών.
Οχι στην παραβίαση του Συντάγματος.
Οχι στην εθελοντική παράδοση μέρους της εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένους.
Οχι στην εξόντωση των εργαζομένων.
Οχι στην ερήμωση της χώρας.
Οχι στο πρόσφατο «Ναι σε όλα», που καθιστά τη χώρα υποτελή, αναγκασμένη να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.
Και τέλος,
Οχι στην προσβολή ενός ολόκληρου λαού. Γιατί προσβολή είναι το να τολμούν να του λένε «σε πήραμε από το 120% του ΑΕΠ και αφού σου αλλάξαμε τα φώτα, σε ρεζιλέψαμε στους ξένους, σε φτωχύναμε, σε διαλύσαμε και σε εξοντώσαμε ολοκληρωτικά, μετά είπαμε το Ναι στη Μέρκελ, γιατί υποτίθεται ότι θα μας βοηθήσει να σε οδηγήσουμε στο σημείο απ' όπου σε παραλάβαμε, δηλ. στο 120% του ΑΕΠ».
Δηλαδή σε βασανίζουμε δώδεκα ολόκληρα χρόνια (κι αν τελικά θα είναι δώδεκα), χωρίς κανένα λόγο. Εκτός φυσικά κι αν μέσα σ' αυτό το διάστημα καταφέρουν να μας ξεπουλήσουν και πάλι ολοκληρωτικά και να μας μεταβάλουν στο υπ' αριθμόν 1 προτεκτοράτο του Δ' Ράιχ. Μας τύλιξαν μέσα σε ένα «Μηδενικό», για ποιο λόγο; Ασφαλώς αυτοί και τα αφεντικά τους θα γνωρίζουν το λόγο, όμως δεν μας τον λένε, με την ελπίδα ότι έως τότε θα μας έχουν μεταβάλει σε φυτά...
Οχι, κύριε Πρόεδρε, να ανέχεστε να μας κυβερνά και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μια ομολογουμένως κυβερνητική μειοψηφία. Και εάν ακόμα το Σύνταγμα, μετά την αναθεώρησή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαλύσετε τη Βουλή και να προκηρύξετε εκλογές, εν τούτοις έχετε το ηθικό - προσωπικό σας ανάστημα και λόγω του ανωτάτου αξιώματος που κατέχετε και λόγω της προσωπικής σας ιστορίας, να παρέμβετε για να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσας κυβέρνησης. Και στο κάτω κάτω, ως έσχατη λύση, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της παραίτησης, που θα ήταν ένα ηχηρότατο ράπισμα στο πρόσωπο όλων αυτών που καταστρατηγούν το Σύνταγμα οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της.
Πώς είναι δυνατόν να ζητούν οι σημερινοί κυβερνώντες να τους σεβαστεί ένας λαός που περιμένει το παράδειγμά τους, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους αρνούνται να εφαρμόσουν και να επιβάλουν το ζωτικό Οχι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την τιμή του λαού και του έθνους; Οταν τον εμπαίζουν έχοντας καταντήσει αυτό το μεγάλο Οχι μια τυπική φιέστα, όταν η καθημερινή τους συμπεριφορά βρίσκεται σε μια συνεχή διάσταση μαζί του;
Σέβομαι τους θεσμούς, όταν και εκείνοι σέβονται τα ιερά και τα όσια του λαού αναγνωρίζοντάς τον -με πράξεις και όχι μόνο με λόγια- ως υπέρτατη αξία ανώτερη κι από τον ανώτατο αξιωματούχο. Και ο λαός θέλει ειδικά οι κυβερνήτες του να είναι πιστοί θεματοφύλακες της εθνικής τιμής και ακεραιότητας και όχι φορείς τού Ναι και της υποταγής που μας επιβάλλεται εδώ και δύο χρόνια. Οσοι δεν κατάλαβαν ακόμα ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κατεβάζουν στους δρόμους, θα είναι άξιοι της τύχης τους.
Η οργή του λαού οφείλεται στο γεγονός ότι η στάση τους απέναντι στα συμφέροντα του λαού και του έθνους βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με το νόημα τού Οχι.
Εκείνοι τότε είπαν Οχι αψηφώντας τις θυσίες και το θάνατο. Αυτοί σήμερα υποτάσσονται με δειλία και ανικανότητα στο Ναι. Επομένως δεν έχουν σχέση με το Οχι του λαού των γενναίων αλλά εκφράζουν το Ναι των δειλών και των συμβιβασμένων.
Εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ένα τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης. Αυτοί τους προσφέρουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας.
Ανήκουν στο Ναι και όχι στο Οχι.
Το Οχι ανήκει στους ελεύθερους και ανεξάρτητους Ελληνες.
Αθήνα, 29.10.2011
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Απο την Ελευθεροτυπία 31-10-2011

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ του 2011


Ο Μανώλης ο Γλέζος είναι ο μεγάλος αντιστασιακός.
Είναι το σύμβολο της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων που όμοια της δεν υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη.
Η παγκόσμια ιστορία θα σταθεί με σεβασμό στο όνομά του και θα μνημονεύεται στους αιώνες, μαζί με του Άρη Βελουχιώτη, μαζί με τις θυσίες του ηρωικού λαού που έφραξε το δρόμο στη φασιστική προέλαση.
Προς το παρόν βέβαια δεν του δίνεται βήμα στα κανάλια κι όταν κάποτε συμβαίνει, διακόπτεται διαρκώς με περισσή αναίδεια.
Μιλά εδώ για το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου του 2011…
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.

Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.

Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.".

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα



Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο.....
188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα κάρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί: α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!

β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών! γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.

δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece

Πηγή: Η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα --- RAMNOUSIA
-----------------
Πόσα ψέμματα πια θα ξεστομίσουν, τόσο αναίσχυντα όσο και επίσημα χείλη;
Πόσα κανάλια και μεγαλοδημοσιογράφοι θα σκορπίζουν τόσο σκοτάδι πάνω απ΄αυτή την έρημη χώρα που δυστύχησε να στοχοποιηθεί από τις πιο σκοτεινές δυνάμεις αυτού του πλανήτη και να παραδοθεί από κυβερνήτες-εφιάλτες στις φλόγες μιας κολασμένης μοίρας;
Που είναι ο λαός;

Δείτε και κάτι σατυρικό από τη Γαλλία για μας...

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο κόσμος αλλάζει


Καλημέρα στους φέροντες την Αυγή της Νέας Εποχής!
Καλημέρα στους οπλισμένους με φως, μαχητές του Καλού!
Καλημέρα σ΄ αυτούς που αγρυπνούν, που αγωνιούν, που πολεμούν το ψέμα, την απέραντη υποκρισία που τους περιβάλει, την αδικία, την απογοήτευση, το συμβιβασμό!
Είναι εδώ μια ανήσυχη, επαναστατημένη, πολύ μικρή μα και πολύ ισχυρή μειοψηφία, που δε θα καταθέσει τα όπλα της αλήθειας και της δικαιοσύνης μέχρι αυτά να θριαμβεύσουν!
Είναι εδώ άνθρωποι που σέβονται και αγαπάνε τη ζωή, πάρα πολύ για να την παραδώσουν βορά στα όρνεα του φόβου, της υποταγής, του εκβιασμού!
Είναι εδώ Έλληνες αποφασισμένοι να ζήσουν και να πεθάνουν σαν Έλληνες!

Ο κόσμος αλλάζει.
Η μονοκρατορία της Αμερικής κλονίζεται.
Το μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εφεύρεση του ευρώ αμφισβητείται.
Η Ελλάδα κάτω από μια δράκα αδίστακτων οργάνων του διεθνούς τραπεζιτικού κεφαλαίου, λυγίζει από το βάρος που της φορτώνουν διαρκώς.
Ταυτόχρονα καινούργιες δυνάμεις αναδύονται.
Είναι η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα, το λεγόμενο BRIC.
Μια μεσαία τάξη δημιουργείται μέρα με τη μέρα σ΄αυτές τις τέσσερις μεγάλες χώρες που μπαίνουν δυναμικά ως μεγάλοι παίκτες στη διεθνή οικονομική σκακιέρα.
Οι αγορές τους ανοίγουν και η ανάπτυξή τους δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Ο Κινέζος που μας λένε ότι δουλεύει με δυο δολάρια την ημέρα, τείνει να εξαφανιστεί κι από τα βάθη αυτής της αχανής χώρας.
Ο μέσος Κινέζος εργαζόμενος έχει ήδη μεγαλύτερη αγοραστική ήδη δύναμη από τον Έλληνα και ο κάτοικος των μεγάλων πόλεων τριπλάσια!
Αυτή είναι η αλήθεια που αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ για να μην οργιστεί ο λαός με το ντόπιο χάλι και την έλλειψη προοπτικής και σχεδίου. Κι ας είχαν συνοδεύσει τον προηγούμενο πρωθυπουργό στην Κίνα 200 δημοσιογράφοι.
Η Κίνα κρατάει την ανάπτυξή της στο 8% για να είναι ομαλή η αλλαγή.
Η Ινδία είναι σταθερά στο 10% έχοντας μεγαλύτερο δρόμο μπροστά της, αλλά στοχεύει αποφασιστικά την πρώτη θέση σε 2-3 δεκαετίες.
Η Ρωσία γοργά παίρνει τη θέση που κατείχε ως υπερδύναμη.
Η Βραζιλία κρατά τα σκήπτρα της ανάπτυξης στη λατινική Αμερική.
Όλα αυτά αφορούν το βιοτικό επίπεδο δισεκατομμυρίων ανθρώπων και αυτό είναι το ελπιδοφόρο για την παγκόσμια κατάσταση, γιατί ο κόσμος δε σταματά στα έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτα συρματοπλέγματα των συνόρων μας.
Η έρημη πατρίδα μας δυστύχησε να έχει ηγέτες προδότες, κάτι που γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους και οδηγήθηκε σαν πρόβατο για σφαγή από παλιούς γνώριμους μακελάρηδες
Εδώ η κατάθλιψη και η ανασφάλεια, ενώ μια πλατεία της Κίνας σφύζει από νιάτα, ζωντάνια, αυτοπεποίθηση, προοπτική.

Τα μολυβένια σύννεφα που σκέπασαν τον ελληνικό ουρανό σκορπούν φόβο, μελαγχολία, αγωνία, ένα αίσθημα ανημπόριας και μια υποταγή σ΄ ένα χειρότερο ακόμα χρεοκοπημένο μέλλον.
Για αυτή τη μοίρα έχει ευθύνες ο ελληνικός λαός που δεν αντέδρασε, που έγλυψε το κόκαλο που του πέταξαν.
Όμως δεν θα παραδεχτώ ποτέ ότι η πλειοψηφία είναι διεφθαρμένη, δεν είναι αυτή η δική μου εμπειρία.
Γνωρίζω πολλούς αγωνιστές της ζωής που σε κάθε τομέα προσπαθούν σκληρά κι ας είναι όλοι οι άνεμοι εναντίον τους.
Στο διεφθαρμένο ποσοστό δε θα έδινα νούμερο πάνω από 10, αλλά αυτό τους ήταν αρκετό για να κάνουν τη δουλειά τους.
Στόχος του συστήματος είναι να θέσει το συνειδητό πολίτη αηδιασμένο από το συστηματικό, συστημικό ψέμα στο περιθώριο. Ούτε καν να ψηφίζει μια φορά στα τέσσερα χρόνια και έτσι να νομιμοποιούνται ανενόχλητοι σ΄αυτή την ψεύτικη, χειραγωγημένη από τα ΜΜΕ, δημοκρατία.
Αν δεν σηκωθεί από το καναπέ του και να πάρει τις ευθύνες του, τίποτα δε θα γίνει.
Αυτή η ευθύνη είναι βαριά πλέον.
Ποια χώρα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;
Αυτό το ερώτημα ας βασανίσει λίγο αυτούς που μπορούν ακόμα να βασανίζονται.
Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν ακόμα πιο βαριά ευθύνη.
Αυτό το σκοτεινό σύννεφο των αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων που συσσωρεύεται διαρκώς πάνω από τη χώρα απειλεί να τυλίξει σα σάβανο κάθε αγωνιστική διάθεση αντίδρασης σε αυτή τη βάσκανη μοίρα.
Τρέφεται και τρέφει καθημερινά αυτό το νοητικό-συναισθηματικό δημιούργημα της κρίσης και αυτό περιπλέκει και δυσκολεύει τα πράγματα.
Η ενέργεια συνολικά της χώρας υποβιβάζεται καθημερινά.
Γι΄ αυτό χρειάζεται να κρατήσουμε ψηλά τη διάθεσή μας, το ηθικό μας, την αγωνιστικότητα και την αρμονία που μπορούμε να επιτύχουμε.
Έτσι αντιδρούμε στη καθοδική φορά των πραγμάτων και αιτούμαστε εσωτερικά αυτό που αξίζουμε και δεν παίρνουμε αυτό που μας σερβίρουν.
Μια σκοτεινή αόρατη ολιγαρχία έχει εκπονήσει και εκτελεί με τα όργανά της, σχέδια εξαθλίωσης των λαών. Είναι πασιφανές ότι για άγνωστους ακόμα λόγους έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα μέσω πρόθυμων Εφιαλτών.
Αυτό το ιερό κομμάτι γης υπήρξε πάντα στόχος ανίερων δυνάμεων.
Είναι ντροπή μας αμαχητί να ηττηθούμε, να παραδοθούμε.
Ντροπή να σκύψουμε το κεφάλι στο σκοτάδι του τέταρτου Ράιχ ενώ οι παππούδες μας πήραν τα βουνά πολεμώντας το τρίτο και θυσιάστηκαν.
Να ανεβούμε πάλι στα βουνά της διαύγειας και να πάρουμε τα όπλα της λογικής, του δίκιου, της ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας και να απαιτήσουμε αυτό που ταιριάζει στους Έλληνες: την Ελευθερία!