Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Εφιάλτης

Μια από τις τελευταίες ευκαιρίες είναι οι αυριανές εκλογές για τον ελληνικό λαό, να δείξει ειρηνικά την αντίθεσή του στα δυο μεγάλα κόμματα, στην πολιτική τους και στο ύφος τους.

Οι επόμενες εκλογές είναι μακριά και θα έχουν όλο το χρονικό περιθώριο ν΄ασκήσουν μια απίστευτη βία πάνω στο λαό, ενώ ταυτόχρονα θα ...διαφωνούν.
Είναι μια ανούσια και κουραστική εναλλαγή ρόλων και λόγων.

Το 50% του πρώτου γύρου που πήρε η αποχή , το λευκό και το άκυρο χρειάζεται να μεγαλώσει δραστικά!
Τώρα που έφυγαν τα μικρά κόμματα αυτή είναι η ορθή αντίδραση και όχι να παγιδευτούμε στο αν είναι καλύτερος ο Σγουρός ή ο Κικίλιας κλπ.
Ήδη οι μεν μιλάνε για επιδοκιμασία της πολιτικής τους και οι άλλοι οι ανεκδιήγητοι για ολική επαναφορά! (μπρρ..)

Είναι αύριο μια μεγάλη ευκαιρία (που μάλλον θα χαθεί) να καταγραφεί η διαφωνία του λαού στις μεθόδους τους, να χάσουν κάθε νομιμοποίηση.
Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι σ΄ένα χρόνο από σήμερα, όταν οι άνεργοι θα φτάνουν σύμφωνα με τις δικές τους προβλέψεις το 1.000.000 και οι επιχειρήσεις που θα έχουν κλείσει ακόμα θα είναι άλλες 200.000, οι αντιδράσεις δε θα είναι καθόλου πολιτισμένες.

Ίσως τα δεκεμβριανά του 2011 ξεπεράσουν σε αίμα όλα τα προηγούμενα...

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε τη μεγάλη ευθύνη το ΄44 σαν όργανο των Άγγλων, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο εγγονός θα έχει την ίδια ευθύνη το 2011 σαν όργανο των Αμερικάνων.
Τον δεύτερο η ιστορία θα τον κατατάξει στη χειρότερη κατηγορία ηγετών που μπορεί να υπάρξει.
Ο Γούναρης, ο πρωθυπουργός της Μικρασιατικής καταστροφής, θα είναι μπροστά του αθώος!
Ο Τσολάκογλου, ο πρωθυπουργός των ναζί του φέρνει κάπως...

Χρειάζεται γρήγορα να δώσουμε ένα τέρμα στην καταστροφική του πορεία.
Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ανταλλάσσονται τα παλιά ομόλογα που δεν έχουμε καμία επίπτωση αν δεν τα πληρώσουμε με τα καινούργια που υποθηκεύουν όλη την Ελλάδα!
Από τα 300 δις που χρωστούσαμε μόνο τα 100 ήταν επίσημο χρέος, τα υπόλοιπα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πληρωμή τελείως νόμιμα.
Κάτι που δεν μπορούμε με αυτά που δίνουμε τώρα.
Έτσι οι ιδιωτικές τράπεζες κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους σε βάρος του λαού, με όργανο τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Το ότι τα νούμερα δε βγαίνουν το παραδέχονται όλοι οι οικονομολόγοι.
Άρα γιατί όλα αυτά;
Ποιους εξυπηρετεί ο χρόνος;

Έλληνες συνειδητοποιήστε έγκαιρα την προδοσία, πριν είναι πολύ αργά!

3 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Η γραβάτα της φωτογραφίας είναι αμπιγιέ με το κοστούμι της προδοσίας. Καιρός οι ενδυματολόγοι να συσπειρωνόμαστε.

stavrosn είπε...

Χα, χα πολύ καλό φίλε μποτίλια στο πέλαγος!
Όση ευκολοπιστία κι αν έχει κανείς, δεν μπορεί παρά να προσκρούει η λογική του με τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη δύστυχη χώρα.
Αυτή τη χώρα που τόσο αγαπάμε και τόσο μας πονά, είτε μένουμε εδώ είτε μακριά.
Τ ο 53% της αποχής και το 12 % λευκό- άκυρο δείχνει ότι πολλοί περιμένουν κάτι άλλο και δεν εκφράζονται ακόμα.
Καλή συνέχεια στη ρίψη των μποτίλιων στο πέλαγος με τα σημειώματα της ανυπόταχτης συνείδησης κι άσε το πέλαγος να τις πάει αυτό!

stavrosn είπε...

Απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του Δημήτρη Καζάκη:

¨Με τις εκλογές αυτές ο λαός έκανε ένα πρώτο βήμα λύτρωσης από τις πολιτικές εξαρτήσεις του, από τα κόμματα που διαχειρίζονται ή φλερτάρουν το κυρίαρχο σύστημα. Μένει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα: να δημιουργηθεί εκείνη η συλλογική έκφραση που μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του λαού, να λειτουργήσει καταλυτικά στην οργανωμένη πάλη του και να προτάξει εκείνα τα άμεσα αιτήματα που απαντούν στην καρδιά του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού ζητήματος της χώρας σήμερα. Μόνο που για να γίνει αυτό δεν αρκεί η συνεργασία κάποιων πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, ούτε φυσικά η «ενότητα της αριστεράς», η οποία ενταφιάστηκε πανηγυρικά με αυτές τις εκλογές. Χρειάζεται ένα ευρύ παλλαϊκό μέτωπο που να μπορεί να ξεπερνά τους διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς μέσα στο λαό, να αναδεικνύει το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων μέσα από τον αγώνα για την μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, για την έξοδο από το ευρώ, για την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την κατάκτηση της δημοκρατίας στον τόπο μας μέσα από την κατοχύρωση στην πράξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας."