Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ του 2011


Ο Μανώλης ο Γλέζος είναι ο μεγάλος αντιστασιακός.
Είναι το σύμβολο της μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων που όμοια της δεν υπήρξε πουθενά στην Ευρώπη.
Η παγκόσμια ιστορία θα σταθεί με σεβασμό στο όνομά του και θα μνημονεύεται στους αιώνες, μαζί με του Άρη Βελουχιώτη, μαζί με τις θυσίες του ηρωικού λαού που έφραξε το δρόμο στη φασιστική προέλαση.
Προς το παρόν βέβαια δεν του δίνεται βήμα στα κανάλια κι όταν κάποτε συμβαίνει, διακόπτεται διαρκώς με περισσή αναίδεια.
Μιλά εδώ για το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου του 2011…
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.

Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.

Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: