Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Γιατροί Καρδιάς


Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν, ότι δεν υπάρχουν πια Έλληνες ήρωες.
Όμως γελάστηκαν, γιατί τoύτη η λιόντισσα χώρα δε θα πάψει να γεννά ποτέ λιοντάρια!
Οι γιατροί της καρδιάς είναι σύγχρονοι ήρωες!
Ας δούμε το ιστορικό τους.
Ιδρύθηκαν το 2001 από 10 Ελληνικές οικογένειες ,οι οποίες σήκωσαν και το βάρος της
οικονομικής στήριξης αλλά και της επάνδρωσης των αποστολών.
Παρέχει δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα σε πάσχουσες περιοχές του πλανήτη είτε από φυσικές καταστροφές,είτε επιδημίες,είτε πολέμους, είτε από μεγάλη φτώχεια.
Δωρεάν παροχή τροφίμων,νερού και ρουχισμού σε δοκιμαζόμενους πληθυσμούς από σεισμούς, πλημμύρες, παρατεταμένη ανομβρία.
Ανέγερση ιατρικών κέντρων, σχολείων, παιδικών σταθμών,ορφανοτροφείων,διάνοιξη πηγαδιών και οργάνωση περιφερικών ιατρείων
Προτάσεις σε αρμόδιους κρατικούς φορείς για λήψη μέτρων ή εκτέλεση έργων που έχουν σχέση με την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι Γιατροί Καρδιάς είναι η πρώτη ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση που έφτασε στη Βαγδάτη την 28-3-2003 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του τελευταίου πολέμου στο Ιρακ.
Επίσης ήταν η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση που μπήκε στο Λίβανο στις 20-7-2006 μεταφέροντας φάρμακα και τρόφιμα για τους τραυματίες, τους αρρώστους και τους άμαχους.
Πραγματοποίησε 3 συνολικά ανάλογες αποστολές στις πόλεις και τους οικισμούς του νότιου Λιβάνου, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν καθώς και 2 αποστολές επιπλέον ,όταν οι βομβαρδισμοί είχαν σταματήσει.
Η τακτική της οργάνωσης είναι να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα ώστε να μπορεί να επισκέπτεται αμέσως τους πληγέντες πληθυσμούς, ώστε να μπορεί να συμβάλλει άμεσα στην επίλυση των επείγοντων προβλημάτων τους, με τα μέσα που διαθέτει.
Επίσης βασικό έργο τους είναι να επισκέπτονται τακτικά περιοχές δυσπρόσιτες που βρίσκονται σε μεγάλη φτώχεια ,να συμβιώνουν μαζί τους (έστω κι αν χρειαστεί να καταλύουν στην ύπαιθρο, να ζουν τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουν επί τόπου ιατροφαρμακευτική και επισιτιστική και όποια άλλη βοήθεια μπορούν!
Κανένα μέλος της οργάνωσης δεν αμείβεται για το έργο τους. Όσοι συνεργάτες μετέχουν στις αποστολές καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδά τους(μετακίνησης,διαμονής,διατροφής).

Η περήφανη ελληνική σημαία μας έχει κυματίσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη!
Η ελληνική καρδιά έχει χτυπήσει στα πιο παγωμένα σημεία της γης.
H ελληνική αγκαλιά έχει σφίξει τόσους απόκληρους αυτού του σκληρού κόσμου!

Την άτρωτη αντιπρόεδρο της οργάνωσης κ.Ελένη Σωτηρίου, την απήγαγαν(πάλι!) στην 26η αποστολή της στο Ιράκ αλλά κατάφερε να δραπετεύσει!
Ήταν βλέπετε οι 30 χώρες της Ασίας και της Αφρικής που επισκέπτεται που την περίμεναν!
Ελένη Σωτηρίου να είσαι πάντα καλά, σου ευχόμαστε.
Μαζί μας, σου εύχονται, τα χιλιάδες αυτά παιδιά που τους έχεις σώσεις τη ζωή ,επειδή μια μέρα πήρες, μαζί με τους συνεργάτες σου, μια καλή Απόφαση και τη στήριξατε !
Επειδή εσύ δεν μπορείς να διασκεδάζεις όταν κάπου άνθρωποι υποφέρουν...


Υ.Γ. Ένας καφές λιγότερος για μας, ένα φάρμακο περισσότερο στα χέρια των Γιατρών της Καρδιάς,ένα παιδικό χαμόγελο ακόμα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατροί Καρδιάς

http://www.youtube.com/watch?v=qnyHxu0Nlcw

stavrosn είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τη διεύθυνση.
Θα τη προωθήσω.