Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Υπέρ Βωμών και Εστιών




"Σε κάθε μέτρο κάτω από την ελληνική γη βρίσκεται κι ένας σκοτωμένος ήρωας. Ένα παιδί, ένα κορίτσι, ένας άντρας, μια γυναίκα, ακριβώς σαν κι εσένα...»

Μίκης Θεοδωράκης 15-4-2011

Έτσι έκλεισε την επιστολή του ο Μίκης στα μέλη της Σπίθας και με συγκίνηση τον ακούμε να μιλά ξανά για ηρωισμό, για την Ελλάδα, για την εθνική αξιοπρέπεια και την λαϊκή κυριαρχία, σε μια εποχή που όλοι θέλουν να μας πείσουν ότι αυτά είναι παρελθόν.
Η ζωντανή ιστορία της Ελλάδας για μισό αιώνα υψώνει ξανά τη φωνή του και όσο κι αν θέλησαν να τη φιμώσουν τα ΜΜΕ αυτή έφτασε σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτιά και δημιουργήθηκε ένα δυναμικό κίνημα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Μπορούμε να πούμε ότι ήταν ο πιο σημαντικός και σοβαρός αντίλογος στην πλύση εγκεφάλου του συστήματος έξω από την ξύλινη γλώσσα της οργανωμένης αριστεράς που στερείται πάθους, ουσίας και ισχύς.
Το εγχείρημα ήταν δύσκολο με απρόβλεπτη συνέχεια.
Το κύρος και η δημοφιλία του ιδρυτή βοήθησε όπως και η διείσδυση του τόσο σε πατριωτικούς, εθνικιστικούς, δεξιούς, κεντρώους κι αριστερούς κύκλους.
Η λάσπη που έπεσε από δεξιά και αριστερά ήταν μεγάλη, μέχρι και πράκτορα των Αμερικάνων τον απεκάλεσαν.
Εδώ να τονίσουμε κάτι σε όσους δεν μπορούν να καταλάβουν.
Είναι αδύνατον ένας Καζαντζάκης, ένας Σικελιανός , ένας Ελύτης, ένας Χατζηδάκης, ένας Θεοδωράκης να είναι κάτι άλλο από πατριώτες.
Είναι η ίδια η ουσία της Ελλάδας.

Όποιος από αυτούς και να έβγαινε μπροστάρης θα είχε την ίδια αντιμετώπιση...από αυτό το πανάθλιο κράτος των καρεκλοκένταυρων που δεν έχει καμία σχέση με τη ψυχή αυτού του λαού και που ενσαρκώνουν μονάχα οι ήρωες και οι μεγάλοι δημιουργοί.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν λάθη ή ότι διεκδικούν τον τίτλο της αυθεντίας.
Τους ανήκει όμως ο κότινος του αγώνα και της ειλικρίνειας του κινήτρου, κάτι απίστευτα σημαντικό για την εποχή μας.

Όσο αφορά τη Σπίθα έγιναν πολλά λάθη, καθώς ο Μίκης δεν μπορούσε να έχει πλήρη εικόνα των διεργασιών στις οργανώσεις.
Έχει δίκιο εν μέρει ο Δημήτρης ο Καζάκης ότι παρεισφρήσανε φασιστικά στοιχεία και μάλιστα με οργανωμένο τρόπο και μαζικά που σκοπό είχαν την άλωση και το καπέλωμα του κινήματος.
Αυτοί οι ψευτοσπιθιστές θέλουν να απαλλαγούν μια ώρα αρχύτερα από το Μίκη για να βρουν ένα όχημα επέμβασης στα κοινωνικά δρώμενα.
Δε θα τους κάνει αυτή τη χάρη ο Θεοδωράκης, ούτε και οι πραγματικοί Σπιθιστές που χρειάζεται να τους εντοπίσουν και να τους απομονώσουν.
Σκοπός είναι η πατριωτική αναγέννηση, η εθνική ανεξαρτησία, η ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού από τον αφυπνισμένο λαό, που θα έχει μια δική του κυβέρνηση.

Ο λαός χρειάζεται να αυτοοργανωθεί και να αντισταθεί στη μεγάλη επίθεση που δέχεται από σκοτεινά κέντρα.
Κάθε κίνημα σε αυτή την κατεύθυνση είναι χρήσιμο.
Σπίθες παντού, ανεξάρτητες οργανώσεις, επιτροπές, ενεργοί πολίτες, Έλληνες που σηκώνουν το ανάστημά τους.
Στην Κερατέα δεν περνάει ο φασισμός, στο Βοτανικό μια ομάδα αποφασισμένη τα έβαλε με τα ΜΑΤ και κατόρθωσε να σταματήσει τη κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους!

Έλληνες μπορείτε!

2 σχόλια:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟ !
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ(ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ) ΠΟΛΛΑ !!!!!!

stavrosn είπε...

Καλή ανάσταση να έχουμε όλοι φίλε Δημήτρη καθώς και όλοι οι βασανισμένοι συμπολίτες μας.
Οι Τύρρανοι των λαών δεν πιστεύουν στην Ανάσταση αλλά να που η ιστορία έχει δείξει ότι είναι πραγματική και πάντα ακολουθεί τη Σταύρωση, γιατί μονάχα έτσι παράγεται συνείδηση.